Shiitakegomba rendelése

A shiitake gomba és a fertőzések kezelése

A shiitake gomba Ázsiában őshonos, de világszerte könnyen hozzájuthatunk. Ezt a gombát sok ételben felhasználják és előszeretettel fogyasztják, sőt még étrendkiegészítőként is kiváló. A shiitake gombáról úgy gondolják, hogy számos egészségügyi előnye van, kezdve az immunrendszer megerősítésével és a vírusos fertőzések elleni védelemmel. Ezenfelül még a rák elleni harcban is fontos szerepe van.

Paul Pitchford könyvében azt írja, hogy a shiitake gombával elő lehet segíteni a gyomor és a lép egészségét, valamint csökkenthető a váladékozás a szervezetben. Természetesen fontos, hogy konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt a shiitake gombát valamilyen betegség kezelésére felhasználjuk.

Shiitake gomba

1. lépés

Fogyasszunk shiitake gombát az étrendünkben rendszeresen. E gombáknak húsos lesz a textúrája, mikor megfőzzük és így rengeteg receptben fel lehet használni, amellett, hogy tápláló és ízletes is egyben. Már 10 dkg gomba hozzáadása az ételhez hetente néhány alkalommal képes természetes lendületet adni az immunrendszernek és segítségével megakadályozhatóak a belső fertőzések kialakulása. Pitchford kifejti, hogy a shiitake gomba rendszeres fogyasztása shiitake gomba hozzájárul az erős immunrendszerhez, amely képes hatékonyan harcolni a már bekövetkezett fertőzések leküzdésében is. 

2. lépés

Fogyasszunk shiitake gomba étrendkiegészítőt. A bioboltokban rengeteg ilyen kiegészítőhöz juthatunk hozzá kapszula vagy por alakban. A megfelelő dózis függ a kezelendő állapottól és az aktuális egészségügyi állapottól is, valamint más gyógyszerek használatától. Beszéljünk egy orvossal, mielőtt el kezdenénk szedni a shiitake kiegészítőket.

3. lépés

Igyunk shiitake teát naponta az immunrendszer egészséges működésének elősegítéséhez. A shiitaket frissen és szárítva is beszerezhetjük és Rebecca Wood The new Whole Foods Encyclopedia című könyvében a száraz darabokat forró vízben kiáztatva egy remek teát kapunk, ami segítségével leküzdhetőek a szervezet belső fertőzései.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!