A shiitake gomba és a fertőzések kezelése

A shiitake gomba Ázsiában őshonos, de világszerte könnyen hozzájuthatunk. Ezt a gombát sok ételben felhasználják és előszeretettel fogyasztják, sőt még étrendkiegészítőként is kiváló. A shiitake gombáról úgy gondolják, hogy számos egészségügyi előnye van, kezdve az immunrendszer megerősítésével és a vírusos fertőzések elleni védelemmel. Ezenfelül még a rák elleni harcban is fontos szerepe van.

Paul Pitchford könyvében azt írja, hogy a shiitake gombával elő lehet segíteni a gyomor és a lép egészségét, valamint csökkenthető a váladékozás a szervezetben. Természetesen fontos, hogy konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt a shiitake gombát valamilyen betegség kezelésére felhasználjuk.

Shiitake gomba

1. lépés

Fogyasszunk shiitake gombát az étrendünkben rendszeresen. E gombáknak húsos lesz a textúrája, mikor megfőzzük és így rengeteg receptben fel lehet használni, amellett, hogy tápláló és ízletes is egyben. Már 10 dkg gomba hozzáadása az ételhez hetente néhány alkalommal képes természetes lendületet adni az immunrendszernek és segítségével megakadályozhatóak a belső fertőzések kialakulása. Pitchford kifejti, hogy a shiitake gomba rendszeres fogyasztása shiitake gomba hozzájárul az erős immunrendszerhez, amely képes hatékonyan harcolni a már bekövetkezett fertőzések leküzdésében is. 

2. lépés

Fogyasszunk shiitake gomba étrendkiegészítőt. A bioboltokban rengeteg ilyen kiegészítőhöz juthatunk hozzá kapszula vagy por alakban. A megfelelő dózis függ a kezelendő állapottól és az aktuális egészségügyi állapottól is, valamint más gyógyszerek használatától. Beszéljünk egy orvossal, mielőtt el kezdenénk szedni a shiitake kiegészítőket.

3. lépés

Igyunk shiitake teát naponta az immunrendszer egészséges működésének elősegítéséhez. A shiitaket frissen és szárítva is beszerezhetjük és Rebecca Wood The new Whole Foods Encyclopedia című könyvében a száraz darabokat forró vízben kiáztatva egy remek teát kapunk, ami segítségével leküzdhetőek a szervezet belső fertőzései.

Shiitake gombás étrendkiegészítők

Shiitake + Cink tabletta180db (Sanct Bernhard)

Shiitake + Cink tabletta 180db (Sanct Bernhard)

A Shii Take egy egészségvédő hatású gombakészítmény. Koleszterincsökkentő, immunrendszer erősítő és vitalizáló hatású készítmény.

Ár: 6195 Ft
Megnézem

Instant Shiitake ésGanoderma teafilter 20 db (Dr.Chen)

Instant Shiitake és Ganoderma teafilter 20 db (Dr.Chen)

A Shiitake és a Ganoderma gomba éppúgy fontos fehérje-, cink- és kálium-forrás. Mind a két gomba rostanyagban bőséges, nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat, B- és D-vitamint.

Ár: 1930 Ft
Megnézem
Újdonság

BioMenü BIO SHIITAKEgombapor 100 g

BioMenü BIO SHIITAKE gombapor 100 g

A shiitake alacsony kalóriatartalmú, sok vitamint, ásványi anyagokat és növényi vegyületet tartalmazó gombaféle.

Ár: 4295 Ft
Megnézem
Újdonság

BioMenü BIO SHIITAKEgomba kapszula 60 db

BioMenü BIO SHIITAKE gomba kapszula 60 db

Lentinán poliszacharidot és béta-glükánt tartalmazó étrend-kiegészítő. 

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!