A Shiitake és a Ganoderma gomba jelentős fehérje-, cink- és káliumtartalommal rendelkező gyógygombák. Mind a két gomba rostanyagban bőséges, nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat, B- és D-vitamint. A pecsétviaszgomba hozzájárul a természetes immunvédekezéshez (betegségek utáni lábadozáskor, radikális kezelések után rendkívül fontos a legyengült immunrendszer helyreállítása).
A Sanct Bernhard terméke a shiitake gomba mellett cinket is tartalmaz. A cink fontos szerepet tölt be az immunrendszer erősségének fenntartásában, a vércukorszint szabályozásában, a normál spermiumképződésben és segíti a szervezet méregtelenítését. Hámosító, antibakteriális hatása révén hatékony segítséget nyújthat a bőrproblémák megelőzéséhez.
A bio shiitake porunk halványbarna, finom por, amely a Lentinus edodes néven is ismert shiitake gomba termőtestéből áll. A gomba termőtesteit betakarítják, megszárítják, granulálják, majd finom porrá őrlik. A shiitake gomba Kelet-Ázsiában őshonos, és a világon a leggyakrabban termesztett gombák közé tartozik, a japán shii pedig arra a fafajtára utal, amely körül ez a gomba először termett. A BioMenü BIO Shiitake gomba kapszula-formájának köszönhetően könnyen szedhető és adagolható.
A Dénes Natura shiitake gombát szendvicspora használható fűszerként, szendvicskrémnek kikeverve vajkrémmel, vagy tejföllel, joghurttal, de egyéb ételek is ízesíthetők vele, mint például a burgonyapüré vagy különböző tésztaételek.
A Távol-Keleten több ezer éves múlttal rendelkezik a különféle gombák felhasználása a természetes gyógymódokban. Hatásukat számos modern kutatás is vizsgálta, és megerősítette már, és ma is folyamatosan a figyelem központjában állnak. A Pharmekal Gyógygomba komplexe hat különféle gomba, a shiitake, a maitake (bokrosgomba), a reishi (pecsétviaszgomba), a himematsutake (mandulagomba), a chaga (hamvaskéreg gomba), valamint a kawaratake (lepketapló gomba) kivonatait tartalmazza.
A Shii Take egy egészségvédő hatású gombakészítmény. Koleszterincsökkentő, immunrendszer erősítő és vitalizáló hatású készítmény.
A Shiitake és a Ganoderma gomba éppúgy fontos fehérje-, cink- és kálium-forrás. Mind a két gomba rostanyagban bőséges, nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat, B- és D-vitamint.
A shiitake alacsony kalóriatartalmú, sok vitamint, ásványi anyagokat és növényi vegyületet tartalmazó gombaféle.
Lentinán poliszacharidot és béta-glükánt tartalmazó étrend-kiegészítő.