shiitake és a súlycsökkentés

A shiitake egy nagy és ehető gomba, mely Kínából és Japánból származik. Ázsiában és Nyugaton is igen gyorsan népszerű alapanyagként vált ismertté. Ezek a gombák azonban a fogyókúrázni vágyók számára is előnyösek lehetnek, mivel alacsony a kalóriatartalmuk, de más okból is súlycsökkenéshez vezethetnek. Azonban ahhoz, hogy valóban lefogyjunk egy alacsony kalóriatartalmú étrendet is követni kell, melynek a shiitake gomba hasznos kiegészítője lehet.
 

Shiitake gomba

Alacsony kalóriatartalom

A shiitake gombától könnyen beindul a fogyás, hiszen nagyon alacsony a kalóriatartalma: 10 dekájában mindössze 34 kalóriát találunk. Ez a mennyiség jóval kevesebb, mint néhány zöldség kalóriatartalma: a burgonyában 137 kalória van 100 grammban. A 100 gramm shiitake gombát könnyen elégetjük, ami hasznos a fogyás szempontjából. Egy négy perces jóga során már képesek vagyunk elégetni 10 dekagramm shiitake kalóriatartalmát.
 

Alacsony zsírtartalom

A shiitake gomba azért is vezet fogáshoz, mert alacsony a zsírtartalma. 100 gramm shiitake mindössze 0,5 gramm zsírt tartalmaz. A zsír nem fogyaszt, hiszen a fehérje és a szénhidrát kalóriatartalmának kétszeresét tartalmazza.
 

Magas rosttartalom

A shiitake gomba magas rosttartalommal bír, hiszen 100 grammjában 2,5 gramm rostot találunk. Az élelmi rostban gazdag élelmiszerek fogyasztása pedig igen előnös a fogyni vágyók számára, hiszen a rost eltelít, elnyomja az étvágyat a nap folyamán és segíti az emésztést.
 

Gazdag fehérjében

Shiitake gomba gazdag fehérjeforrás is, hiszen 100 grammjában 2,2 gramm fehérje bújik meg. Vagyis a gomba kalóriatartalmának 27%-a fehérjéből származik. A fehérje ugyanolyan kedvező tápanyag, mint a rost, mert a jóllakottság érzését erősíti. A Journal of the American College of Nutrition szerint a fehérje fokozza a magas kalóriatartalmú élelmiszerek elégetését is.
 

D-vitamin tartalma

A shiitake gomba sok D-vitamint tartalmaz, mely egy igen hasznos tápanyag a fogyás szempontjából. A The American Journal of Clinical Nutrition 200 novemberében közzétett tanulmánya szerint a D-vitamin fokozott bevitele hozzájárul a fogyáshoz.

Shiitake gombás étrendkiegészítők

Shiitake + Cink tabletta180db (Sanct Bernhard)

Shiitake + Cink tabletta 180db (Sanct Bernhard)

A Shii Take egy egészségvédő hatású gombakészítmény. Koleszterincsökkentő, immunrendszer erősítő és vitalizáló hatású készítmény.

Ár: 6195 Ft
Megnézem

Instant Shiitake ésGanoderma teafilter 20 db (Dr.Chen)

Instant Shiitake és Ganoderma teafilter 20 db (Dr.Chen)

A Shiitake és a Ganoderma gomba éppúgy fontos fehérje-, cink- és kálium-forrás. Mind a két gomba rostanyagban bőséges, nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat, B- és D-vitamint.

Ár: 1398 Ft
Megnézem
Újdonság

BioMenü BIO SHIITAKEgombapor 100 g

BioMenü BIO SHIITAKE gombapor 100 g

A shiitake alacsony kalóriatartalmú, sok vitamint, ásványi anyagokat és növényi vegyületet tartalmazó gombaféle.

Ár: 3024 Ft
Megnézem
Vélemények (1)